Німецькі пивовари через COVID-19 знищили мільйони літрів продукції

Німецькі пивовари через COVID-19 знищили мільйони літрів продукції

Обмеження, прийняті на тлі пандемії COVID-19, ймовірно, змусять німецьких виробників пива знищити мільйони літрів продукції.

Про це говориться в заяві Об’єднання німецьких пивоварів (Deutscher Brauer-Bund, DBB), яке підписали 300 пивоварних заводів. Лист розміщено на сайті організації.

У документі повідомляється, що пивовари не змогли реалізувати швидкопсувний товар. Однією з причин, зокрема, вони назвали закриття владою підприємств громадського харчування і вказали, що «кінця другого локдауну, чинним з початку листопада 2020 року, не передбачається».

Підприємства галузі зазнали шкоди в мільйони євро. При цьому керівництво країни позбавило пивоварну галузь підтримки, оскільки пивоварні не зважають гастрономічними точками і не отримують достатнього обсягу держдопомоги.

«1,5 тис. німецьких броварень залишилися з порожніми руками. Ми говоримо переважно про середніх і кустарних підприємствах, які пережили світові війни, економічні та валютні кризи – і тепер переживають кінець не зі своєї вини», – резюмували в DBB.

Поділитись