Німеччина виставить рахунки громадянам, евакуйованим із інших країн через COVID-19

Німеччина виставить рахунки громадянам, евакуйованим із інших країн через COVID-19

МЗС Німеччини розішле рахунку десяткам тисяч громадян, яких уряд вивезло в березні і квітні чартерними рейсами з інших країн у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції.

На спеціально орендованих чартери МЗС Німеччини вивіз 66 тисяч чоловік з майже 250 тисяч, які повернулися в країну за п’ять тижнів. Це обійшлося в 100 мільйонів євро. Перед евакуацією кожен німець підписав згоду на оплату, що передбачено законами Німеччини про консульські діях.
Тепер прийшов час компенсувати витрати державі. Як повідомив глава німецького МЗС Хайко Маас, зробити це необхідно ще й для того, щоб відновити справедливість: в період масового скасування рейсів багатьом німцям довелося повторно купувати квитки для повернення на батьківщину.

Судячи з повідомлень ЗМІ, уряд не збирається вказувати в рахунках повну вартість вивезення кожного громадянина, яка може бути дуже високою через те, що за пасажирами чартери вилітали порожніми. Ціна буде розрахована c урахуванням відстані, вартості квитка економ-класу або “аналогічних дій по поверненню з боку інших країн”.

Поділитись