Німеччина хоче стягнути з Facebook $ 2,3 млн. штрафу

Німеччина хоче стягнути з Facebook $ 2,3 млн. штрафу

Федеральне відомство юстиції Німеччини заявило, що компанія не виконала вимоги прозорості для розгляду скарг за ненависть.

Німецька влада повідомила, що вони наклали штраф у розмірі 2 мільйонів євро ($ 2,3 мільйони) на Facebook у відповідності до закону, спрямованого на боротьбу з мовою ненависті.

Звіт Facebook за перше півріччя 2018 року не відображає фактичної кількості скарг на підозру щодо підозрілого змісту, що в Німеччині включає антисемітські образи та матеріали, спрямовані на розпалювання ненависті до осіб або груп на основі їхньої релігії або етнічної приналежності.

Facebook відповів, що він відповідає своїм зобов’язанням щодо прозорості згідно з німецьким законодавством і “точно і всебічно розкриває кількість повідомлень про незаконний контент, який отримано”.

“Ми впевнені, що наші опубліковані звіти відповідають закону, але, як стверджують багато критиків, існує ряд сфер, де цей закон не має ясності”, – йдеться в повідомленні компанії. Тож, соцмережа пообіцяла ретельно проаналізувати підозрілі повідомлення.

Фото Getty Images

Поділитись