Німеччина дозволила прокладку “Північного потоку – 2” взимку

Німеччина дозволила прокладку “Північного потоку – 2” взимку

Федеральне міністерство Німеччини з судноплавства і гідрографії схвалило заявку на прокладку трубопроводу «Північний потік – 2» в зимові місяці. Про це повідомила прес-служба відомства.

Йдеться про відрізок в 16,5 км. Заявка на роботи спрямована компанією Nord Stream 2 ще 23 вересня. Раніше уряд Німеччини висловив впевненість в успішному завершенні проекту трубопроводу. У кабінеті міністрів відзначили, що позиція влади стосовно газопроводу не змінилася, і висловили впевненість в тому, що введені американські санкції не перешкодять його реалізації.

20 грудня президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет країни, який передбачає введення обмежень проти трубопроводів «Північний потік – 2» і «Турецький потік». За даними мінфіну Сполучених Штатів, санкції вступили в силу з моменту підписання документа. Які саме корпорації потрапили під санкції, поки не повідомлялося. Протягом 60 днів держсекретар і глава мінфіну США повинні представити свої пропозиції з цього питання.

У той же день Allseas, трубоукладач «Північного потоку – 2», оголосила про припинення роботи, що підтвердила компанія-підрядник Nord Stream 2.

Незадовго до цього американський мінфін зажадав від компаній, які прокладають трубопроводи «Північного потоку – 2» і «Турецького потоку», припинити будівництво на тлі вступу в силу санкцій проти російських проектів.

«Північний потік – 2» будується від Росії до Німеччини по дну Балтійського моря, щоб забезпечити прямі поставки газу в Європу. Більшість країн Євросоюзу підтримують проект і беруть участь в його реалізації. Проти виступають Україна, Польща, Латвія, Литва, Естонія і США.

Поділитись