Нідерланди висловили жаль з приводу видачі Росії Цемаха та оголосили його підозрюваним

Нідерланди висловили жаль з приводу видачі Росії Цемаха та оголосили його підозрюваним

Нідерланди змінили статус свідка у справі про атаку на Boeing рейсу MH17 в липні 2014 року на Донбасі Володимира Цемаха – тепер він є підозрюваним.

Цемах перебував під слідством у Києві, 7 вересня українська влада передали його Росії в рамках обміну ув’язненими. Міжнародна слідча група змінила статус свідка у справі про атаку на літак Boeing рейсу MH17 авіакомпанії Malaysia Airlines в липні 2014 року в Донбасі Володимира Цемаха – тепер він є підозрюваним.

Про це повідомила депутат Європарламенту від Нідерландів Каті Пірі. Володимир Цемах (позивний «Борисович») – командир роти протиповітряної оборони самопроголошеної Донецької народної республіки. У червні нинішнього року Служба безпеки України в ході спецоперації затримала Цемаха в селищі Сніжне і вивезла. Пірі була проти видачі Цемаха.

«З міжнародної точки зору Україна має зобов’язання, що передбачають всебічне співробітництво в спробах знайти відповідальних за збитий літак MH17. І віддавши одного з підозрюваних Москві, Україна тим самим не стримала свою обіцянку”, – сказала Пірі.

Поділитись