Нідерланди відмовилися передати Росії документи по справі MH17

Нідерланди відмовилися передати Росії документи по справі MH17

Влада Нідерландів вирішила не передавати Росії матеріали у справі про катастрофу Boeing над Донбасом. Як повідомили в Генпрокуратурі РФ, Москва отримала офіційну відмову.

“На жаль, прийшла відповідь про відмову в задоволенні цього прохання”, – йдеться в повідомленні відомства. У генпрокуратурі вважають, що таким чином Ніделанди в черговий раз довели, що ухиляються від всебічного вивчення обставин авіакатастрофи, як це наказано резолюцією Ради Безпеки ООН.

Пасажирський Boeing 777 компанії «Малайзійські авіалінії», що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, розбився в Донецькій області України 17 липня 2014 року. Тоді загинули 298 осіб, які були громадянами десяти держав.
Розслідує трагедію Спільна слідча група (ССГ), до якої увійшли фахівці Нідерландів, України, Малайзії, Бельгії та Австралії.

ССГ в червні 2019 року знайшла чотирьох людей, які можуть бути причетні до авіакатастрофи. Суд повинен початися в березні 2020 року. У справі проходять троє громадян Росії і один українець. За даними ССГ, Boeing був збитий з ЗРК «Бук», що належав 53-й зенітно-ракетній бригаді ВС Росії з Курська.

Поділитись