Невідомі нанесли удар по базі з військами США в Іраку

Невідомі нанесли удар по базі з військами США в Іраку

Територію бази в іракському місті Таджі обстріляли ракетами. Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела в сфері безпеки.


Базу, на якій розташовуються в тому числі війська міжнародної коаліції, очолюваної США, обстріляли вдруге за чотири дні. За словами одного з іракських військових, на її територію впало не менше 10 ракет. У той же час про постраждалих або загиблих поки не повідомляється. Хто завдав удар, невідомо, відповідальність за нього на себе ніхто не взяв.

Повідомляється, що після атаки іракська армія виявила в сусідньому районі покинуту вантажівку з ракетною установкою, а також кілька невикористаних ракет. Вказується, що це були снаряди для «Катюші» – так зазвичай неофіційно називають радянські і російські ракетні системи залпового вогню на автомобільних шасі.

Схожа атака сталася в минулу середу. Тоді повідомлялося, що в результаті обстрілу загинули двоє військовослужбовців США і один британець. У відповідь американські сили завдали повітряного удару по об’єктах шиїтської міліції, при якому загинули шість громадян Іраку. При цьому в організації нападу Вашингтон звинуватив Іран, який підтримує іракських ополченців. У той же час, за даними Багдада, в результаті удару загинули не члени шиїтського угруповання «Катаїб Хезболла», а троє солдатів, двоє поліцейських і цивільний.

Після події Ірак засудив авіаудари США. У Багдаді вказали, що вони порушують суверенітет країни, а також є агресією щодо її регулярних сил.

Міжнародна антитерористична коаліція на чолі з США проводить операцію «Непохитна рішучість» проти «Ісламської держави» на території Іраку і Сирії з 2014 року.

Поділитись