Невакцинованих українців не пустять за кермо автобуса і на роботу в держслужбах

Невакцинованих українців не пустять за кермо автобуса і на роботу в держслужбах

Такі обмеження, впевнений глава профільного комітету Ради з питань здоров’я нації, будуть “справедливими”.

Про це на своїй сторінці в “Фейсбуці” написав глава профільного комітету Ради з питань здоров’я нації Михайло Радуцький .

На поточному тижні почнуть діяти нові правила перетину кордону, згідно з якими українці та іноземці при поверненні повинні здавати тест при в’їзді в країну. Виняток робитиметься для громадян України, які зробили хоча б одне щеплення від ” ковіда “, і жителів інших країн з “сертифікатами”.

За його словами, для невакцинованих людей, які подорожують з Росії та Індії (якщо знаходилися в цих країнах більше 7 днів) обов’язкове самоізоляція. В майбутньому, додав Радуцький, Україна буде змушена ввести обмеження для невакцинованих громадян.

“МОЗ уже анонсував, що в разі погіршення епідеміологічної ситуації працювати будуть школи, де вакциновано не менше 80% вчителів (в даний час щеплена лише половина педагогів від загальної кількості). На мою думку, аналогічні обмеження логічно ввести для транспортників, підприємств громадського харчування і комерційних або комунальних структур, співробітники яких безпосередньо контактують з населеннямХворий водій маршрутки інфікує ніяк не менше людей, ніж учитель”, – зазначив глава профільного комітету Ради.

Він додав, що в Україні мова про обов’язкову вакцинацію не йде, однак “цілком справедливо вимагати, щоб роботу, яка передбачає контакт з великою кількістю людей, виконували вакциновані співробітники”.

Вакцинація в Україні проходить з 24 лютого. На даний момент щеплено 3 599 169 осіб, з них отримали одну дозу – 3 599 167 осіб, повністю імунізовані і отримали дві дози – 2 033 616.

Поділитись