Названо терміни проведення перепису населення в Україні

Названо терміни проведення перепису населення в Україні

Кабінет Міністрів погодив терміни проведення перепису населення України: листопад-грудень наступного року.

Офіс уповноваженого Верховної Ради України з прав людини заявив, що перепис населення країни буде проведено в листопаді-грудні 2020 року. Про це повідомила прес-служба омбудсмена.

«В уряді нарешті остаточно узгодили терміни проведення всеукраїнського перепису населення. Він пройде в листопаді-грудні наступного року», — сказано в повідомленні.

Внаслідок цього в офісі омбудсмена пройшла зустріч представника уповноваженого у сфері захисту персональних даних Миколи Смука з представниками Державної служби статистики.

На засіданні були розглянуті наступні питання обгрунтованості обсягу відомостей про осіб, які будуть збиратися на момент пробного перепису населення; дотримання балансу між правом громадянина на приватність і втручанням держави в його приватне життя; модернізація форм переписної документації.

Раніше прем’єр-міністр України Олексій Гончарук розповів про онлайн-систему перепису населення. Кабмін Гончарука мав намір організувати перепис населення в 2020 році через систему онлайн-інструментів, пише korrespondent.net.

Поділитись