Названо суму, яку Україна має сплатити для розрахунку з боргами

Названо суму, яку Україна має сплатити для розрахунку з боргами

Аби розрахуватись за зовнішніми запозиченнями, протягом наступних п’яти років Україна повинна виплатити понад 2 трильйони гривень.

Про це в ефірі програми «Коментарі» на телеканалі ZIK заявив політик, заслужений економіст України, голова бюджетного комітету ВР 4-го скликання Людмила Супрун.

Пані Супрун зауважила, що 15 травня було здійснено виплату більше мільярда доларів за зовнішніми запозиченнями, але надалі Україну очікують ще більші цифри.

«За наступні 5 років ми повинні виплатити понад 2 трильйони гривень. Це величезна сума. Це гроші, які не підуть ні на дороги, пенсії, садочки, ні на що. Ми повинні взяти те, що зароблено і віддати закордонним інвесторам. Навіть якщо їх заморозити, то потім їх знову треба віддавати», – наголосила експерт.

За її словами, якщо подивитись на досвід інших країні і на те, яка є практика, це питання можна вирішити, змінивши фінансового кредитора на промислового інвестора. Вона додала, що якщо хтось думає, що цим ніхто не захоче займатися, то це помилкова думка, пише zik.ua.

Поділитись