Названо причини популярності президента Зеленського

Названо причини популярності президента Зеленського

Головною причиною популярності президента України Володимира Зеленського є його прагнення до нормалізації відносин з Росією.

Про це пише журналіст американського видання The National Interest Ілай Каулі в статті “Чи отруїть корупція нового президента України?”. На думку автора, «українці применшують вплив Росії на конфлікт на сході України і все ще вірять, що народ Росії і народ України поділяють історичний і культурний зв’язок». Він також зазначає, що негатив українців направлений проти російського уряду, а не народу Росії. У зв’язку з цим, вказує Каулі, Зеленському важливо не потрапити в «пастку націоналізму, що відчужує принаймні половину країни», як зробив його попередник Петро Порошенко.

Іншою причиною популярності українського президента є надія жителів країни на те, що він зможе вирішити проблеми України з корупцією, неефективністю і владою олігархії в економічних і політичних справах країни. За Петра Порошенка, незважаючи на створення антикорупційних правоохоронних органів, ці проблеми в країні тільки посилилися, пише автор.

Раніше в серпні експерт Віктор Бобиренко з українського Бюро аналізу політики заявив, що Зеленський не зможе зламати адміністративні підвалини. Він вважає, що новий парламент в результаті буде куплений зацікавленими сторонами, а Зеленський зможе протриматися при владі весь термін, «якщо буде бігти на місці або в сторону ЄС і не здасть Україну Росії».

До цього експерт Українського інституту аналізу та менеджменту політики Данило Богатирьов попередив, що лібертарианство, яке стало основою для партії Зеленського, є, по суті, правим анархізмом і небезпечно тим, що держава зможе відмовитися від виконання соціальних зобов’язань.

Поділитись