Названо мету вторгнення колумбійських найманців у Венесуелі

Названо мету вторгнення колумбійських найманців у Венесуелі

Спроба нелегального ввезення колумбійськими найманцями на територію Венесуели зброї була зроблена для дестабілізації обстановки в країні з метою повалення “законного уряду”.

Таку думку висловив посол Росії в Каракасі Сергій Мелік-Багдасаров. Російський дипломат акцентував увагу на розвиненої мережі таборів підготовки, розташованих по периметру кордонів Венесуели. Там майбутні диверсанти, на думку посла, і проходять свої тренування зазначив він.

“Загальновідомо, і це неодноразово проходило за різними ЗМІ, що в прикордонних з Венесуелою районах діють спеціальні тренувальні воєнізовані табори, де проходять підготовку бойовики, в тому числі колишні венесуельські військовослужбовці – дезертири, котрі подалися за обіцяними 10 тисячами доларів. Однак замість щедрої нагороди за зраду їх оперативно рекрутували, легко переконавши, що саме їм тепер доведеться звільняти Батьківщину від диктатури. Як у нас кажуть: “За що боролися, на те й напоролися”, – додав посол.

Мелік-Багдасаров висловив упевненість в тому, що знешкоджена напередодні група, як і інші подібні, існують за підтримки з-за кордону.

“З таких ось найманців – продуктів фабрики терору і вбивств, виплеканих за підтримки США з товаришами – і складаються бойові групи, одна з яких була сьогодні знешкоджена”, – зазначив посол, висловивши впевненість, що найближчим часом в ході розслідування з’являться нові подробиці того, що сталося.

Глава МВС Венесуели Нестор Реверол повідомив про запобігання спробі висадки морського десанту колумбійських бойовиків на півночі країни. За словами спікера Національної конституційної асамблеї Венесуели Діосдадо Кабельо, загинули вісім нападників, ще двоє були затримані. При цьому один із затриманих виявився агентом управління по боротьбі з наркотиками США.

Міноборони Венесуели повідомило, що під час операції було вилучено зброю, частина з якого була використана під час спроби держперевороту 30 квітня 2019 року. МЗС Колумбії відкинув звинувачення в причетності до події.

Поділитись