Названий спосіб прибрати Росію з Сирії

Названий спосіб прибрати Росію з Сирії


США могли б вибити Росію з Сирії ударом 300-400 «Томагавків» по ​​базі «Хмеймім». Однак Вашингтону завадила б наявність у Москви ядерної зброї.


Так вважає військовий експерт Костянтин Сівков, який опублікував матеріал про уроки, які слід винести Росії з конфлікту в Сирії. Текст подано в виданні «Військово-промисловий кур’єр».

«США могли вибити ВКС РФ з Сирії ударом 300-400 Томагавків по базі Хмеймім і тим самим відновити свій підмочений статус світового гегемона, заради якого і затіяли всю “арабську весну”, – завадив ядерний потенціал нашої країни», – пише військовий аналітик.

За його словами, це означає урок: ядерна зброя діє «і в конфліктах низької інтенсивності». Вона здатна стримати потенційного агресора від прямого військового втручання.

 
Аналітик відзначив і ряд інших уроків, які треба витягти РФ з сирійського конфлікту. Так, ключову роль в сучасних війнах грають сухопутні війська і важка бойова техніка, а не легкі маневрені групи і авіація, як вважалося раніше. Незаконні збройні формування, особливо релігійно мотивовані і підтримувані ззовні також серйозний противник.

Крім того, треба враховувати, що бойовики завжди можуть отримати підтримку регулярних військ, опинившись перед загрозою повного розгрому. Це і відбулося в Ідлібі, коли наступ сирійської армії було зупинено прямим втручанням турецьких ЗС.

Поділитись