Названі умови входження України в НАТО

Названі умови входження України в НАТО

Колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен розповів про дві умови, які впливають на приєднання України до альянсу.

Про це передає портал «Сегодня». «Перше – повинен бути політичний консенсус всередині НАТО», – підкреслив він. За словами політика, другою умовою є проведення Україною необхідних реформ. Він додав, що Київ уже виконав велику роботу, включаючи досягнення збройними силами стандартів НАТО. Серед решти головних проблем він виділив корупцію, з якою країні потрібно боротися для досягнення більшої прозорості.

11 вересня український віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба заявив, що Київ не буде просувати тему отримання плану дій щодо членства в НАТО. Він вважає, що Україна “не повинна стояти біля дверей, стукати в закриті двері і благати “візьміть нас”.

Курс України на вступ до ЄС і НАТО закріплений в Конституції України. Відповідний закон у лютому цього року підписав п’ятий президент України Петро Порошенко. Новий глава держави Володимир Зеленський неодноразово заявляв, що він також підтримує цей курс.

Поділитись