Названі найпопулярніші країни українських туристів

Названі найпопулярніші країни українських туристів

Українці на початку літнього сезону активно планують свої відпустки. Безумовним лідером літнього туристичного напрямку є Туреччина, а також три країни Євросоюзу.

Улюблені місця українців для зарубіжного літнього відпочинку назвав віце-президент Української асоціації туристичних агентств Максим Дереза, передає «Обозреватель».

“Туреччина щороку перша за обсягом продажів і перевезень, але в цьому році вона дуже виросла в ціні. Вони перейшли на євро, і готельєри підняли ціни на свої послуги, бо є попит. Туреччина у своїй ціновій категорії зрівнялася з популярними європейськими курортами. У будь-якому випадку, Туреччина лідирує, якість відпочинку і готелів досить гарна”, – пояснив він. Дереза також повідомив, що в зв’язку з безвізом з ЄС українці розширюють географію своїх поїздок і все більше подорожують Європою. Цей тренд підхоплюють туроператори, ставлячи чартерні рейси на популярні курорти.

“З топових напрямків це Іспанія – як материкова, так і Мальорка, Тенеріфе; це Греція – материкова, острівні курорти Крит, Родос, Корфу; Італія – Ріміні, Марке. Італія популярна, адже там гарна екскурсійна складова. Це три топ-країни” , – розповів він.

Дереза також зазначив, що досить великою популярністю в українців користуються курорти Грузії і пояснив, у чому різниця між турецьким відпочинком на морі і грузинським. “У Туреччині побудовано за принципом – приїжджаєте в готель, там велика територія, є вся інфраструктура для відпочинку і у вас олл-інклюзив. Шезлонги, парасольки, харчування, фітнес – все входить у вартість. Ви проводите весь свій відпочинок у готелі, виходите тільки на екскурсію, якщо вона вам потрібна. У Грузії по-іншому – ви в готелі переночували, прокинулися, вийшли – громадський пляж і інфраструктура курорту”, – пояснив представник турбізнесу.

Поділитись