Названа причина звільнення Вишинського

Названа причина звільнення Вишинського

Керівника порталу РІА Новини України Кирила Вишинського звільнили з-під варти в зв’язку з тим, що він увійде до списку для обміну між Москвою і Києвом. Про це з посиланням на джерела повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна».

«Процедура обміну поки не зрозуміла, так як немає вироку суду», – повідомили агентству. У той же час інформації про терміни проведення обміну на даний момент немає.

28 серпня Вишинського звільнили з-під варти під особисте поручительство – журналіст буде зобов’язаний з’являтися до суду або до слідчого на першу вимогу. Передбачалося, що головний редактор візьме участь в обміні утримуваними особами між Росією і Україною за формулою «33 на 33», але пізніше стало відомо, що Вишинський відмовився від обміну. Причиною цього стало його бажання довести свою невинність у суді.

Під вартою журналіст знаходився 400 днів. Він був арештований в травні 2018 року по звинуваченню в державній зраді і підтримці самопроголошених Донецької і Луганської народних республік. Своєї провини Вишинський не визнавав.

Фото РИА Новости.

Поділитись