Навчальний процес у школах Києва розпочнеться 1 вересня, – Кличко

Навчальний процес у школах Києва розпочнеться 1 вересня, – Кличко

Мер Києва Віталій Кличко відвідав заклади освіти та перевірив, чи зможуть вони працювати в нових умовах із дотриманням необхідних правил безпеки.

Він розмістив на своїй сторінці у Facebook відео з візиту до столичної гімназії.

“Сьогодні відвідав гімназію «Введенська» № 107, що в Подільському районі, та перевірив навчальний заклад на відповідність правилам роботи в нових реаліях. Гімназія підготувалась. Замість двох входів до закладу відкрили чотири. У навчальних класах встановили умивальники. Створили дві зони і для навчання на свіжому повітрі. Планують збільшити час на перерви між уроками. Також у гімназії є ізолятор, куди відправлятимуть дітей до прибуття медиків – у випадку підозри на коронавірус. Закупили всі необхідні дезінфікуючі та антисептичні засоби, мийні засоби для обробки приміщень, маски, безконтактні термометри. На всі навчальні заклади місто придбало майже 3 тисячі таких термометрів”,- написав Віталій Кличко.

Він зазначив, що навчальний процес повинен розпочатися, але в нових умовах. 

“Ми підготували декілька можливих сценаріїв навчання на випадок погіршення ситуації з розповсюдженням вірусу. Якщо в школах будуть випадки захворювання на коронавірус, освітяни і медики розробили поетапний план, як ці навчальні заклади працюватимуть у таких умовах”, – підкрелив мер.

Фото Олександри Буділки 

Поділитись