Навального доставлять до суду на процес у справі про наклеп на ветерана

Навального доставлять до суду на процес у справі про наклеп на ветерана

Опозиціонера Олексія Навального доставлять на виїзне засідання мирового суду, яке пройде 5 лютого в Бабушкінському суді столиці Росії в рамках справи про наклеп на ветерана.

«Так, доставка Олексія Навального буде», – повідомила прес-секретар Бабушкінського суду Олександра Савельєва, відповідаючи на питання радіостанції.

Навальний звинувачується за частиною 2 статті 128.1 КК РФ ( «наклеп, тобто поширення завідомо неправдивих відомостей, що ганьблять честь і гідність іншої особи і підривають його репутацію, що містяться в публічному виступі»).

За версією слідства, 2 червня 2020 року Навальний на своїх каналах в месенджері Telegram і соціальної мережі Twitter розмістив відеоролик, в якому ветеран Великої Вітчизняної війни Гнат Артеменко висловив свою позицію на підтримку змін до Конституції РФ.

Під роликом обвинувачений «опублікував висловлювання, що містять негативну оцінку Артеменка, що носять завідомо неправдивий характер, що не мають місця в дійсності, порочать честь і гідність ветерана, що підривають його репутацію», вказують в прокуратурі. Там відзначили, що Навальний заподіяв моральну шкоду потерпілому. При цьому опозиціонер не згадував конкретно ветерана.

Навальному загрожує покарання у вигляді штрафу в розмірі до 1 млн рублів або обов’язкові роботи на строк до 240 годин.

Поділитись