Навальний звернувся до Європейського суду зі скаргою на Росію

Навальний звернувся до Європейського суду зі скаргою на Росію

Адвокати Олексія Навального звернулися до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) через те, що в Росії відмовилися порушувати кримінальну справу після госпіталізації блогера.

Про це журналістам розповіла адвокат Ольга Михайлова. Скарга, за її словами, була подана ще 21 серпня, а зараз юристи внесли в неї доповнення. Вони зажадали, щоб ЄСПЛ визнав порушення з боку РФ статті 2 Європейської конвенції з прав людини ( «Право на життя»).

«Ми просили, щоб Європейський суд втрутився і сім’ї Олексія дозволили б його транспортувати [до Німеччини]. Плюс говорили про те, що ефективного розслідування в нашій країні не буде», – наводить РБК слова Михайлової, яка додала, що справа не порушена досі.

Навальному стало погано 20 серпня у час перельоту з Томська в Москву. Після екстреної посадки в Омську блогера госпіталізували. Німецькі лікарі відвезли його до берлінської клініки «Шаріте», де Навальний прийшов до тями 7 вересня. Пізніше в уряді Німеччини заявили, що в організмі блогера знайшли сліди «Новачка».

Поділитись