Навальний розкрив свої плани після одужання

Навальний розкрив свої плани після одужання

Опозиціонер Олексій Навальний, який лікується в Німеччині від передбачуваного отруєння, збирається повернутися в Росію після повного одужання, повідомляє The New York Times.

Блогер, за словами журналістів, в даний час знаходиться в ясній свідомості. Автор статті посилається на інформацію, отриману від високопоставленого німецького силовика. Він зазначив, що Навальний навідріз відмовився переїжджати в Німеччину, оскільки планує повернутися на батьківщину.

«Він хоче продовжити свою місію», – цитує видання слова свого співрозмовника.

При цьому Навальний також відмовився співпрацювати з правоохоронними органами Німеччини, оскільки влада країни прийняла пропозицію російських колег про спільне розслідування обставин інциденту. Про це опозиціонер заявив в розмові з німецьким прокурором. При цьому росіянин продовжує перебувати в берлінській клініці під посиленою охороною місцевих силовиків.

Раніше президент Росії Володимир Путін і французький лідер Еммануель Макрон обговорили ситуацію з Навальним по телефону. Президент Франції заявив, що поділяє думку європейських колег про те, що блогер був отруєний отрутою з групи «Новачок».

Поділитись