НАТО закликали готуватися до війни з Росією в Східній Європі

НАТО закликали готуватися до війни з Росією в Східній Європі

Прискорена модернізація збройних сил Росії сигналізує про зростання військової загрози з боку Москви, що має спонукати НАТО зайнятися серйозним зміцненням оборонного потенціалу в Східній Європі.

Такою думкою поділився віце-президент Інституту Лексінгтона в штаті Вірджинія і колишній співробітник Пентагону Деніел Гурі на порталі 19fortyfive.

За його словами, вдосконалення досвіду швидкого розгортання військ уздовж західного кордону дозволяє Росії провести швидкі атаки в будь-якій точці від Прибалтики до Чорного моря.

Занепокоєння також викликає масштабне розміщення техніки на цьому напрямку, зазначив експерт.
“Москва робить” загальнодержавне “наступ на альянс”, – стверджує він.

Так, нещодавно Росія оголосила про створення двадцяти нових військових підрозділів в західній частині країни, а вже на наступному тижні пройдуть спільні військові навчання з Білоруссю, які, як підкреслює автор, нічим не відрізняються від реального розгортання сил для наступу на Україну, Польщу і країни Балтії.

Спеціаліст робить висновок, що з нинішнім російським військовим потенціалом НАТО може не вистачити часу мобілізувати і відправити свої війська для захисту східного флангу.

У зв’язку з цим він посилається на статтю фахівців з Центру аналізу європейської політики (CEPA), які пропонують чотири кроки для проведення більш послідовної політики в цьому регіоні.

Перш за все НАТО необхідно визнати стратегічне значення Чорноморського регіону, підвищити ситуаційну обізнаність і готовність зробити швидкі політичні та військові кроки у відповідь на можливі провокації, а також надавати підтримку партнерам організації в регіоні, а саме, Україні та Грузії, “при одночасному збільшенні інвестицій в їх економічний розвиток”.

Особлива увага приділяється Польщі, яка, на думку авторів, являє ключове значення для посилення оборони НАТО в Східній Європі. Таким чином, вони пропонують забезпечити постійну військову присутність сил США в цій країні для протидії російську загрозу.

Поділитись