НАТО не хвилює думка Росії про вступ України в альянс

НАТО не хвилює думка Росії про вступ України в альянс

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг висловив свою думку про можливий вступ України в альянс і про те, як на це може вплинути позиція Москви.

“Це рішення, яке повинні прийняти Україна і 29 членів альянсу. Ніхто інший не має права втручатися в таке рішення. У Росії немає права голосу”, – зазначив генсек під час виступу перед курсантами Морської академії в Одесі.

Він також підкреслив, що у Москви немає юридичної та реальної платформи, щоб мати будь-який вплив на рішення про вступ України в НАТО. Столтенберг нагадав, що в 2008 році в Бухаресті було вирішено, що коли-небудь Україна стане членом НАТО, і це рішення залишається в силі.

29 жовтня представники Угорщини наклали вето на заяву НАТО по Україні. Про це повідомив глава угорського зовнішньополітичного відомства Петер Сійярто. Будапешт відмовився підтримати документ, тому що він не зобов’язував Київ «повернути відібрані у етнічного угорської нацменшини права». За словами Сійярто, країна не готова жертвувати інтересами 150 тисяч етнічних угорців на заході України заради геополітичних інтересів.

Поділитись