НАТО не буде втручатися в разі масштабного конфлікту України з Росією

НАТО не буде втручатися в разі масштабного конфлікту України з Росією

НАТО в разі війни України з Росією навряд чи стануть брати участь в конфлікті на стороні Києва, заявив Wiener Zeitung австрійський політолог Герхард Манготт.

Він вважає, що Захід і справді має намір «прив’язати» Україну до себе, але воювати з Москвою не збирається. Саме максимальне, на що можуть піти США в даній ситуації, – це збільшити поставки зброї Україні.

Інший австрійський політолог – Олександр Дубови – дотримується схожої точки зору. Він не вважає, що Україна може стати членом НАТО. У альянс не беруть держави, на території яких є гарячі конфлікти, повідав він. І, незважаючи на запевнення в наданні підтримки, західні держави не мають наміру робити з Києва рівного собі партнера.

«Крім того, держави НАТО, такі як Франція, Німеччина або Італія, не ризикнуть вступити у військовий конфлікт з Москвою», – додав Дубови. Нікому не відомий результат такого конфлікту. Наприклад, ніхто на Заході не знає, як швидко європейські держави і США прийдуть на допомогу країнам Прибалтики, якщо їх атакує Росія.

Розмови про допомогу з боку Заходу щодо України не слід сприймати у військовому аспекті, додав політолог.

Поділитись