НАТО нарощує військову присутність біля кордонів Росії і Білорусі

НАТО нарощує військову присутність біля кордонів Росії і Білорусі

Північноатлантичний альянс зміцнює свою військову інфраструктуру в безпосередній близькості кордонів Союзної держави Росії і Білорусі військово-політична обстановка складна, заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу.


“Наростає передове присутність блоку НАТО поблизу кордонів Союзної держави Росії і Білорусі, вдосконалюється його військова інфраструктура, створюються запаси озброєння, військової техніки та матеріальних засобів, відпрацьовуються заходи перекидання військ”, – сказав Шойгу на спільній колегії міністерств оборони Росії і Білорусі в середу.

За його словами, в Польщі і прибалтійські держави перекинуті бронетанкова бригада сухопутних військ Сполучених Штатів Америки і чотири багатонаціональні батальйонні тактичні групи. “Сформовано штаби коаліційних дивізій Альянсу в Румунії, Польщі та Латвії. Збільшуються ємність портової і аеродромної інфраструктури”, – сказав Шойгу.

За його оцінкою, “чисельність сил першочергового задіяння НАТО зросла практично вдвічі – з 25-ти до 40 тисяч військовослужбовців”.

“У Румунії і Польщі Вашингтон розміщує протиракетні комплекси” Іджіс Ешор”. При цьому універсальність їх пускових установок дозволяє застосовувати, поряд з протиракетами, крилаті ракети “Томахок”і перспективні ударні засоби, що розробляються Пентагоном”, – зазначив міністр оборони РФ.

Поділитись