НАТО допоможе Україні з безпекою складів боєприпасів

НАТО допоможе Україні з безпекою складів боєприпасів

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін обговорив з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом питання безпеки складів боєприпасів в Україні.

Це підтвердив DW чиновник Альянсу. Сама зустріч відбулася напередодні в Брюсселі.

“НАТО готовий продовжувати наявні та розглянути подальші шляхи підтримки зусиль України із забезпечення безпеки сховищ боєприпасів”, – запевнив співрозмовник DW. За його словами, Альянс уже почав підтримку України в цьому питанні, бо Київ попросив про неї ще 2017 року.

“У 2018 році було схвалено проект трастового фонду з управління безпекою на складах боєприпасів. Були призначені кошти для допомоги Україні досягти стандартів НАТО у цьому аспекті”, – уточнив чиновник Альянсу.

Своєю чергою, Клімкін заявив у понеділок: “Зараз ми домовляємося про набагато ширшу і за змістом, і за динамікою програму співпраці” щодо зміцнення безпеки сховищ боєприпасів в Україні. За його словами, це стосується і конструкції цих сховищ та їхнього дизайну, і процедур моніторингу, і необхідного обладнання. Подальші деталі він відмовився називати, пославшись на їхню конфіденційність.

“Це не означає, що НАТО за нас це все буде будувати. Але НАТО готовий нам послідовно допомагати”, – додав глава українського МЗС.

Поділитись