Найджел Гулд-Девіс: НАТО відкриває білоруський фронт

Найджел Гулд-Девіс: НАТО відкриває білоруський фронт

Північноатлантичний альянс (НАТО) відкриває білоруський фронт.

Про це повідомляє «Свободная пресса». 9 серпня в Білорусі відбулися вибори президента. Згідно з офіційними результатами, їх виграв діючий глава держави Олександр Лукашенко (80,1% голосів виборців). Після закінчення голосування в містах Білорусі почалися і тривають досі масові акції протесту.

Деякий час назад старший науковий співробітник Міжнародного інституту стратегічних досліджень (International Institute for Strategic Studies, IISS) по Росії і Євразії Найджел Гулд-Девіс написав статтю «Росія і білоруське питання».

«Лукашенко – лютий ворог Америки, всього Заходу і взагалі всіх лібералів. Його потрібно прибрати за будь-яку ціну як ракову пухлину. Такий висновок напрошується з публікації IISS», – повідомляє ЗМІ.

За версією видання, IISS відображає позицію Заходу, публікація Гулд-Девіса є погано приховану загрозу застосування військової сили проти Білорусі, а також Росії, білоруські опозиціонери підтримуються і направляються США і їх союзниками і в разі відходу Лукашенка танки НАТО опиняться під Смоленськом.

Поділитись