Найдорожчу картину в світі виявили на яхті саудівського принца

Найдорожчу картину в світі виявили на яхті саудівського принца

Картина «Спаситель світу» Леонардо да Вінчі, нарешті знайшлась – вона знаходиться на яхті саудівського принца, яка курсує біля берегів Шарм-еш-Шейху у Червоному морі. 

Нагадаємо, що в листопаді 2017 року витвір мистецтва був проданий на аукціоні Christie’s за 450 мільйонів доларів, але потім безслідно зник майже на два роки. Спочатку з’явилась інформація про те, що покупцем картини виявився департамент культури і туризму Абу-Дабі (ОАЕ), який мав бажання виставити «Спасителя світу» у місцевому музеї-філії Лувру. Однак потім з’ясувалося, що справжнім покупцем картини був наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Сальман Аль Сауд.

За даними міжнародного порталу Artnet, який спеціалізується на новинах ринку творів мистецтва, «Спаситель світу» зараз знаходиться на яхті саудівського принца, яка курсує біля берегів Шарм-еш-Шейху у Червоному морі. Очікується, що на яхті принца картина буде знаходитися до тих пір, поки влада Саудівської Аравії не побудує культурний центр в регіоні Ель-Ула, де її планується виставити для відвідувачів.

Картина «Спаситель світу» стала найдорожчою в світі лише кілька років тому, коли більшість експертів дійшли одностайної думки про те, що вона все ж таки належить пензлю великого Леонардо. Ще у 1989 році її ціна була зовсім інакшою – лише 320 тисяч доларів.

Поділитись