Найбільший резервний фонд світу заробив мільярди на COVID-19

Найбільший резервний фонд світу заробив мільярди на COVID-19

Державний Пенсійний фонд Норвегії, що є найбільшим в світі суверенним резервним фондом, заробив десятки мільярдів доларів завдяки зростанню акцій технологічних компаній під час пандемії коронавірусу. Про це пише Bloomberg.

У третьому кварталі 2020 року ралі на глобальних ринках принесло фонду 44 мільярди доларів. Прибутковість від інвестицій засобів, які оцінюються в 1,2 трильйона доларів, склала 4,3 відсотка. Це на три базисних пункту нижче цільового рівня, встановленого Мінфіном королівства. У першому півріччі інвестиції показали негативну прибутковість в 3,4 відсотка.

Фонд планує збільшити вкладення в американський ринок, де технологічні компанії показують стрімке зростання. Індекс Nasdaq Composite, до якого входять багато компаній технологічного сектора, виріс більш ніж на 70 відсотків у порівнянні з мінімумами березня 2020 року. Якщо 23 березня показник був на рівні 6860,67 пункту, то до 14 жовтня він досяг 11 768,73 пункту, свідчать дані Nasdaq.

На кінець вересня 2020 року 70,7 відсотка активів суверенного фонду Норвегії було вкладено в акції, 2,7 відсотка в нерухомість і 26,6 відсотка в цінні папери з фіксованим доходом.

Поділитись