Найбагатша людина Європи збагатіла на 8 мільярдів доларів всього за тиждень

Найбагатша людина Європи збагатіла на 8 мільярдів доларів всього за тиждень

Глава компанії Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH), найбагатша людина Європи Бернар Арно став ще багатшим.

За тиждень його статки зросли на 8 мільярдів доларів, пише Forbes.

Минулого тижня компанія повідомила, що з’явилися ознаки відновлення галузі на тлі пандемії коронавірусу. На тлі цієї заяви вартість акцій LVMH збільшилася.

Так, з 15 по 22 жовтня вартість акцій групи LVMH зросла на 6 відсотків. Проте 15 жовтня група LVMH, яка володіє такими брендами, як Bulgari, Guerlain і Dom Pérignon, повідомила про падіння виручки на 21 відсоток за перші дев’ять місяців 2020 року. Виручка від продажу косметики, напоїв, ювелірних виробів, а також роздрібної торгівлі в третьому кварталі виявилася нижче, ніж за аналогічний період минулого року.

При цьому виручка від продажів одягу і шкіряних виробів зросла на 12 відсотків, в тому числі з-за високих продажів будинків Louis Vuitton і Dior.

В кінці травня Арно повернув собі статус ультрабагача. Його стан знову перевищила 100 мільярдів доларів. Зараз в рейтингу мільярдерів Forbes, обновлюваному в реальному часі, Арно займає друге місце зі статком 122,3 мільярда доларів. Він поступається лише засновнику Amazon Джефф Безос зі статком у 188,6 мільярда доларів.

Поділитись