Нагірний Карабах є територією Вірменії відповідно до норм міжнародного права, – Арам Асрян

Нагірний Карабах є територією Вірменії відповідно до норм міжнародного права, – Арам Асрян

Усі, хто підтримує чи підтримуватиме будь-які агресивні дії Туреччини чи Азербайджану щодо вірмен та Вірменії – це звичайно Ваше право, але апріорі тепер це означає, що Ви підтримуєте агресію Росії по відношенню до українців та України.

Про це повідомив адвокат Арам Асрян.
На його думку, саме своєчасна та правильна політична оцінка політичних подій є основою для запобігання подальшим трагедіям у глобальному масштабі. Закони політики практично незмінні у просторі та часі, а розуму має вистачити, щоб навчитися банально порівнювати та визначати аналогії.
“Нагірний Карабах, так само, як і Рівнинний Карабах і Нахиджеванська область – були, є і залишаться територіями Республіки Вірменія (частинами Арцахської та Сюнікської областей Вірменії), відповідно до норм та принципів міжнародного права, так і поняття справедливості, незважаючи на окупацію цих територій російсько-турецько-азербайджанським тандемом. Вірменія не є російською територією, а її залежність від РФ анітрохи не більша, ніж залежність Азербайджану від РФ. І ймовірно, багато хто навіть не в курсі, що саме Азербайджан де-факто і де-юре є союзником РФ, а не Вірменія, і тому наведу лише пару очевидних доказів: а) інакше Арцах все ще контролювали б саме вірмени, а не Росія разом із Туреччиною та Азербайджаном; б) почитайте Московську декларацію від 22 лютого 2022 року між РФ та Азербайджаном, і Ви зрозумієте багато чого, включаючи і те, що саме Росія тепер, після листопада 2020 року, контролює азербайджанську нафту, і чому перед “українською” операцією Росії потрібно було провести спочатку “вірменську” операцію… і що з погляду цинічної та деградаційної влади Росії, вірмен з їхніми територіями з легкістю “можна” та “потрібно” обміняти на каспійську нафту з усією її інфраструктурою”, – підкреслив Арам Асрян.

Поділитись