“Нафтогаз” проти продовження старого контракту на транзит газу

“Нафтогаз” проти продовження старого контракту на транзит газу

Глава “Нафтогазу” Андрій Коболєв назвав безглуздим продовження старого газового контракту з “Газпромом”.


Президент Володимир Путін напередодні завив про готовність Росії продовжити контракт на прокачування блакитного палива, якщо не вдасться домовитися про нову угоду, яка відповідала б європейським правилам. Глава Міністерства енергетики Росії Олександр Новак пізніше пояснив, що при продовженні старої угоди ряд технічних параметрів може змінитися, оскільки змінилася ситуація на ринку.

“Мені важко уявити, чому українській стороні може бути цікаво продовження старого контракту. Якщо російська сторона говорить, що вони хочуть якісь короткі умови, інші обсяги, тоді логічно з нашого боку зайняти позицію – і ми її займаємо – це повинен бути тільки новий контракт, тільки за європейським правом, тільки з новим оператором”, – заявив Коболєв.

Він додав, що українська сторона передала російській компанії проект угоди з питання приєднання мереж. За його словами, після підписання документа почнеться обговорення доступних потужностей, можливих термінів і тарифів.
“Я не бачу для української сторони ніякого сенсу йти на якісь інші сурогатні варіанти”, – зазначив Коболєв.

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук також виступив проти продовження транзитної угоди з Росією терміном на один рік. За його словами, Києву необхідно досягти нового довгострокового контракту.

Фото РИА Новости.

Поділитись