Країни ЄС вводять повний локдаун через пандемію коронавірусу

Країни ЄС вводять повний локдаун через пандемію коронавірусу

Незважаючи на більш високі в порівнянні з прогнозами темпи відновлення економіки Європи, над нею нависла загроза, пов’язана в основному із введенням нових обмежень через коронавірусу.

Про це пише CNBC.

У третьому кварталі ВВП Франції виріс на 18,2 відсотка, Німеччини – на 8,2. Загальний ВВП єврозони за три місяці збільшився на 12,7 відсотка, в той час як аналітики прогнозували 9,4.

Показники стали рекордними за всю історію існування єврозони. Причина – в занадто низькій базі. За підсумками другого кварталу сукупний ВВП блоку знизився на 11,8 відсотка.

Однак подальшого зростання в нинішньому році очікувати не варто, попереджають експерти. Уряди більшості країн повертають вводилися навесні через коронавируса обмеження. Найбільш серйозні заходи введені у Франції, де до 1 грудня буде діяти жорсткий карантин, а жителям дозволено виходити з дому лише за потребою.

Глава Європейського центробанку Крістін Лагард, в свою чергу, розповіла, що регулятор має намір продовжувати і розширювати програму кількісного пом’якшення по скупці держоблігацій країн єврозони, і закликала уряди наростити витрати для боротьби з кризою.

Поділитись