НАБУ відкрило кримінальну справу про держзраду Кличка

НАБУ відкрило кримінальну справу про держзраду Кличка

У чому саме полягає порушення ним закону, не уточнюється.

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальну справу за статтею про державну зраду щодо мера Києва Віталія Кличка та двох його заступників. Справу порушено на вимогу суду.

“НАБУ виконало зазначену ухвалу Вищого антикорупційного суду і внесло відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань”, – сказано у відповіді НАБУ виданню “Українські новини”.

Відповідне рішення суду було прийнято 18 жовтня. Однак у чому саме полягає порушення закону мером української столиці, не уточнюється. До суду надійшли скарги про вчинення Кличком і його двома заступниками цілого ряду злочинів, які підпадають під статті про державну зраду, зловживання службовим становищем, одержанні неправомірної вигоди, розкраданні державних коштів та інших.

1 листопада стало відомо, що НАБУ на вимогу суду з 2 жовтня веде досудове розслідування щодо Кличко за підозрою в зловживанні владою. Справа пов’язана з реконструкцією Шулявського моста в Києві. У скарзі стверджується, що Кличко, використовуючи своє службове становище, разом зі своїми підлеглими (посадовими особами Київської міської державної адміністрації та комунального підприємства “Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва”) нібито навмисно завищують суми бюджетних коштів, що виділяються на реконструкцію моста.

Шулявський міст розташований в центрі Києва, він є частиною транспортної магістралі на перетині проспекту Перемоги з вулицею Гетьмана. У лютому 2017 року частка конструкцій Шулявського моста обрушилася, зачепивши припаркований під мостом автомобіль, загиблих і поранених не було. Кличко пообіцяв реконструювати міст і прилеглу до нього транспортну розв’язку протягом двох років. За словами мера, витрати на реконструкцію складуть трохи більше 1 млрд гривень.

Поділитись