НАБУ відкриє справу про розтрату Порошенком 34 мільйонів гривень армії

НАБУ відкриє справу про розтрату Порошенком 34 мільйонів гривень армії

Колишній радник екс-президента Віктора Януковича юрист Андрій Портнов звинуватив п’ятого главу держави Петра Порошенка в крадіжці коштів у армії.

Про це Портнов написав в своєму Telegram-каналі. За словами Портнова, Вищий антикорупційний суд відреагував на його звернення і зобов’язав Національне антикорупційне бюро почати чергове розслідування проти Порошенка.

Юрист звинуватив колишнього президента в тому, що в липні 2014 року оточення Порошенка вивело 34 мільйони гривень, що належали армії, в іноземну компанію Linway Management LLP. У корупційній схемі нібито був замішаний Укрексімбанк, що належить родичу дружини Порошенка, Марині.

“Ви віддали перевагу державним інтересам власної кишені, і ми крок за кроком вивернемо вас навиворіт”, – резюмував Портнов.

5 листопада голова Державного бюро розслідувань України Роман Труба відзначав, що екс-президент навмисно використовує статус депутата Верховної Ради для захисту від розслідувань проти нього: “Ми не можемо застосувати примус, але це до січня 2020 року”, – пояснював Труба.

Всього ДБР відкрило 12 кримінальних справ проти Порошенка. Вони стосуються можливої ​​державної зради, легалізації в офшорах злочинних доходів і ймовірного втручання в діяльність судової влади. Також відомство проводить розслідування про інцидент в Керченській протоці.

Поділитись