На майбутній зустрічі Путіна та Байдена в Женеві може вирішуватися доля Лукашенка

На майбутній зустрічі Путіна та Байдена в Женеві може вирішуватися доля Лукашенка

Путін і Байден на майбутній зустрічі можуть зійтися на тому, що Лукашенко перестане бути керівником Білорусі.

Так вважає київський політолог Володимир Воля.

Останнім часом інформаційний простір переповнений новинами про майбутню зустріч президентів Росії і США. Політологи і аналітики висувають різні версії щодо того, який ряд питань буде порушено.

Український політолог-міжнародник Володимир Воля на прес-конференції висловив думку про те, що Володимир Путін і Джо Байден вирішуватимуть питання про політичну долю Олександра Лукашенка. Експерт переконаний, що це і буде та сама “велика угода”, про яку так часто можна чути в середовищі оглядачів.

Воля підкреслив, що Путін і Байден, найімовірніше, зійдуться на “мовчазній угоді” по Білорусі. Це означає, що почнеться процес поступового відходу Лукашенко від влади, додав він.

Він зазначив, що останній рік невдоволення Заходом Олександром Григоровичем стрімко збільшується. Російські партнери також не бачать користі в діях, які робить Батька – він є малоефективним керівником в очах Москви.

Воля повідомив, що після відходу Лукашенка Білорусь продовжить курс лояльний до Росії . На чолі республіки будуть стояти нові персоналії, які це забезпечать.

Поділитись