На Житомирщині жінка хотіла вчинити самогубство разом з дитиною

На Житомирщині жінка хотіла вчинити самогубство разом з дитиною

На Житомирщині поліцейські врятували жінку з 5-річною дитиною з-під потяга.

“На спецлінію «102» надійшло повідомлення від чоловіка про намір його сестри вчинити самогубство разом з 5-річною доньокою. Заявник просив поліцейських врятувати обох, оскільки сам фізично не встигав дістатись до них. На щастя, правоохоронці були неподалік і вчасно вихопили жінку з дитиною з-під потяга”, – йдеться у повідомленні Відділу комунікації поліції Житомирської області.

Нині уже відомо, що 45-річна жінка, жителька Романівського району, через непорозуміння з родичами вирішила вкоротити віку собі та маленькій донечці. У телефонній розмові з братом вона сказала про свій намір і поклала слухавку. Скільки чоловік не намагався знову зв’язатись з нею, жінка більш не відповідала. Згодом стане зрозуміло, що вона просто покинула телефон у будинку, а сама вирушила у напрямку колій. Схвильований заявник зателефонував на «102» та розповів про ситуацію, повідомивши орієнтовні координати та можливий маршрут сестри.

Цей виклик диспетчери терміново переадресували на поліцейських сектору реагування ПП Романівського відділення.

“На щастя, ми були неподалік, всього за кілька кілометрів і відразу вирушили туди. Жінку з дитиною ми помітили далеченько від станції, вони рухались по колії, – розповідає поліцейський Віталій Ришівський. – Ми відразу побігли до них”.

Поліцейський Михайло Пясківський першим домчав до обох і виштовхав їх з колії. За мить там промчав потяг.

“Уже потому ми поговорили з жінкою, яка мала явні ознаки сп’яніння. І вона не стала заперечувати очевидне та підтвердила, що збиралась вбити себе і дитину”, – каже Михайло.

І матір, і дитину оглянули лікарі. Дівчинку передали родичам, допоки соціальні служби вирішуватимуть питання її подальшого безпечного виховання. А відносно жінки поліцейські оформили адміністративні матеріали відразу за кількома статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення. Триває подальша перевірка.

Поділитись