Оперативники на Житомирщині вилучили майже 2 тонни фальсифікату алкоголю

Оперативники на Житомирщині вилучили майже 2 тонни фальсифікату алкоголю

Оперативники Управління захисту економіки в області та слідчі ГУНП Житомирщини провели 26 обшуків у місцях функціонування виявлених ними незаконних виробництв фальсифікованих алкогольних напоїв та проживання причетних до цього членів злочинної групи. У результаті вилучено тонну спирту, 600 л коньяку та ще майже 400 л горілки та вина, ймовірно, підроблених.

Як передає expreszt.com.ua, санкціоновані обшуки проводились на території Житомирської та Вінницької областей у рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених… марок акцизного податку або голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України. Вони стали логічним завершенням діяльності двох підпільних цехів з виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв, що була налагоджена групою осіб, жителів названих регіонів. Встановлено, що «ділки» організували реалізацію напоїв невеликими партіями через торгівельні мережі та заклади громадського харчування на території Житомирщини. Нині поліцейські у ході слідчо-розшукових заходів продовжують викриття всієї мережі збуту підакцизних товарів.

Загалом під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили 1000 л спирту, 600 л коньяку, 370 л горілки та вина, барвники (коньячний), обладнання для незаконного виробництва фальсифікату алкоголю, апарат для дистиляції води, підготовлену для розливу тару загальним об’ємом 2000 л та інше устаткування, у тому числі для пакування підробки.

Найближчим часом членам злочинної групи буде оголошено про підозру у вчиненні вказаного кримінального діяння. Відтак їм може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.

Поділитись