На Запоріжжі розтратили близько 5 мільйонів гривень бюджетних коштів

На Запоріжжі розтратили близько 5 мільйонів гривень бюджетних коштів

На Запоріжжі поліцейські викрили факт розтрати близько 5 мільйонів гривень бюджетних коштів, повідомляє Відділ комунікації поліції Запорізької області.

“Під час закупівлі транспортного засобу для потреб комунального підприємства, службовці та підприємець,  шляхом незаконної зміни предмету закупівлі, вчинили розтрату бюджетних коштів. Одному з фігурантів справи повідомлено про підозру. За матеріалами Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області, слідчим управлінням поліції області під процесуальним керівництвом Запорізької місцевої прокуратури №2, викрито злочинну «схему» розтрати державних коштів шляхом незаконної зміни предмету закупівлі”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в ході слідства встановлено, що у 2019 році запорізьке комунальне підприємство уклало договір з приватною організацією про закупівлю туристичного автобуса іноземної марки. Сума договору сягнула понад 7 мільйонів гривень.

Надалі, директор приватного підприємства, запропонував замовнику послуги змінити вимоги до предмета закупівлі та придбати автобус, який не відповідає початковим технічним вимогам закупівлі, а також вимогам тендерного договору в частині оформлення страхового поліса. Такими діями було здійснено розтрату та привласнення майже 5 мільйонів гривень бюджетних коштів, виділених на придбання люксового автобуса.

Слідчі обласного главку поліції під процесуальним керівництвом прокуратури, повідомили про підозру директору приватного  підприємства у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального Кодексу України.

Проводяться подальші процесуальні дії направленні на встановлення кола осіб, причетних до скоєння вказаного  злочину. 

 

Поділитись