На Запоріжжі хакери викрадали конфіденційну інформацію

На Запоріжжі хакери викрадали конфіденційну інформацію

У Запорізькій області 18-ти й 20-річний хлопці за допомогою вірусу викрадали конфіденційну інформацію користувачів: реквізити банківських карток, логіни та паролі від облікових записів. Отриману інформацію вони перепродували на хакерських форумах. Відомо, що вартість одного такого акаунту стартувала від 5 доларів США.

Як повідомляє прес-служба ГУНП у Запорізькій області, за місцем проживання зловмисників правоохоронці провели обшук та вилучили ноутбук, заражений шкідливим програмним забезпеченням й іншу комп’ютерну техніку. Під час попереднього огляду цієї техніки, поліцейські виявили шкідливе програмне забезпечення та конфіденційну інформацію користувачів мережі щодо електронних платіжних систем, паролі від електронних поштових скриньок, ключі від електронних гаманців криптовалют. База, що зберігалася на цих комп’ютерах, налічувала більше 5 тисяч скомпрометованих облікових записів.

Також під час обшуку було вилучено мобільні телефони, додаткові носії інформації та майже 140 тисяч гривень, отриманих зловмисниками в ході протиправної діяльності.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.361-1 (Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до двох років позбавлення волі.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись