На Закарпатті викрили поліцейських у схемі привласнення пального

На Закарпатті викрили поліцейських у схемі привласнення пального

На Закарпатті внутрішня безпека викрила поліцейських у схемі привласнення пального. Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Працівники внутрішньої безпеки поліції та Державного бюро розслідування, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури викрили незаконний алгоритм дій привласнення паливно-мастильних матеріалів поліцейськими одного з відділень закарпатської поліції. До «тіньової схеми» були залучені співробітники і посадовці поліції. Шістьом фігурантам вже оголошено про підозру.
Оперативникам Закарпатського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України стала відома інформація про те, що окремі співробітники одного з відділень поліції Тячівського ВП ГУНП в Закарпатській області налагодили схему привласнення та розтрати паливно-мастильних матеріалів.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Львові під процесуальним керівництвом прокуратури розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.
Встановлено, що поліцейські вносили недостовірні відомості у службову документацію та привласнювали пальне. Замість заправки службових транспортних засобів фігуранти заправляли власні авто. Серед підозрюваних ¬– начальник відділення поліції разом зі своїм заступником.

Оперативники внутрішньої безпеки Закарпатського управління ДВБ НПУ, слідчі ДБР, під процесуальним керівництвом прокуратури вже оголосили підозру шістьом фігурантам справи за ч.3 ст. 191 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Крім цього, працівники внутрішньої безпеки НПУ перевіряють можливу причетність до злочину інших співробітників поліції.

 

Поділитись