На заході України тривають зливи і паводки, 35 населених пунктів залишилися без світла

На заході України тривають зливи і паводки, 35 населених пунктів залишилися без світла

Через негоду без світла залишилися жителі 35 населених пунктів на заході України.

У чотирьох областях через проливні дощі і розливу річок залишаються підтопленими півтори сотні будинків.

Найбільше дісталося Івано-Франківській. Там в 42 населених пунктах підтоплені житлові будинки, зруйновані дороги і мости.

Для надання допомоги населенню в 5 районах області (Галицькій, Надвірнянському, Снятинському, Тисменицькому і Тлумацькому) додатково залучені зведені загони ДСНС з інших областей (Волинської, Львівської, Рівненської та Хмельницької), якими проводяться роботи по відкачці води, розчищення автодоріг від мулу і сміття і доставці продуктів харчування.

Всього до робіт на території області залучено 504 чол. і 213 од. техніки, з них від ДСНС 303 осіб, 149 од. техніки і 2 вертольоти.

У той же час наслідки високої води ліквідують на Буковині. Протягом доби відкачано 19 015 м куб. води (з початку робіт – 56 966 м куб.). До робіт залучили близько 150 рятувальників.

У Тернопільській області протягом доби рятувальники відкачали воду з 29 колодязів та 14 будинків: житлових і господарського призначення.

У Львівській області очистили 172 присадибних ділянки, затопленими залишилися 2. Наслідки негоди усунули у всіх постраждалих житлових будинках області.

Поділитись