На яхті в США знайдені тіла 25 загиблих людей

На яхті в США знайдені тіла 25 загиблих людей

Рятувальники виявили тіла 25 жертв пожежі на яхті Conception біля узбережжя штату Каліфорнія – проте п’ять з них поки не підняли з води.

На даний момент ще дев’ятеро вважаються безвісти зниклими. З 39 осіб, які перебували на борту, врятуватися вдалося лише п’ятьом членам екіпажу, які в момент загоряння були на

Пожежа на 23-метровій прогулянковій яхті Conception спалахнула близько 3 години ранку за місцевим часом, коли корабель стояв на якірній стоянці біля острова Санта-Крус. У цей момент на борту були 39 осіб. П’ятеро членів екіпажу, в тому числі капітан яхти, не спали в момент загоряння і знаходилися на верхній палубі – вони змогли зістрибнути в воду, їх підібрало інше судно. 33 пасажири і ще один член екіпажу, за попередньою інформацією, спали в приміщеннях під палубою.

У перших повідомленнях про трагедію телеканал KTLA з посиланням на місцеве пожежне управління повідомив, що в результаті пожежі на судні загинули 34 людини, проте потім влада оголосила їх безвісти зниклими.

Через кілька годин пошуково-рятувальної операції були виявлені тіла чотирьох загиблих. Їх знайшли в безпосередній близькості від затонулого судна. В ході операції рятувальники на невеликих човнах і гелікоптерах досліджували відкриту воду і берегову лінію.

Як пояснювала влада, була надія, що хтось з пасажирів зміг врятуватися самостійно і доплисти до берега. Після дев’яти годин операції сенатор від Каліфорнії Джулія Браунлі заявила, що влада все ще сподіваються, що «можуть бути ті, що вижили». Після того, як були виявлені тіла перших загиблих, в окрузі Санта-Барбара був створений центр для надання допомоги родичам жертв.

За даними Берегової охорони США, у чотирьох тіл виявили травми, які свідчать про те, що причиною смерті стало утоплення, а не загибель під час пожежі. Потім рятувальники виявили 16 тіл загиблих. Поки експерти не можуть сказати, коли саме загиблі будуть підняті з дна океану або коли водолази зможуть обшукати човен у пошуках інших зниклих.

Поділитись