На Волині затримали на хабарі лікаря

На Волині затримали на хабарі лікаря

Стало відомо,  що слідчі детективи Головного управління Національної поліції у Волинській області спільно із співробітниками Служби безпеки України за процесуального керівництва обласної прокуратури викрили в отриманні неправомірної вигоди у розмірі 5,5 тис. грн. голову лікарської комісії однієї із районних лікарень області.

Про це інформує пресслужба поліції Волині.

Досудовим слідством встановлено, що посадовиця вимагала та одержала неправомірну вигоду за прийняття рішення про направлення особи на медико-соціальну експертну комісію для присвоєння групи інвалідності.

Зазначається, що як голова лікарської консультативної комісії завідувачка систематично отримувала неправомірну вигоду за затвердження медичних документів та подальше їх направлення до МСЕК. Свої «послуги» вона оцінювала у 5-7 тисяч гривень з пацієнта. Лише у поточному році здирниця за корупційною схемою підготувала та скерувала медичні документи на майже 250 громадян.

Слідчі оголосили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Йдеться про одержання неправомірної вигоди службовою особою. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу підозрюваній та відсторонення її від займаної посади.

Санкція статті визначає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Досудове слідство триває.

Поділитись