На Волині чоловік за кошти «пропонував» працевлаштування в органах державної влади

На Волині чоловік за кошти «пропонував» працевлаштування в органах державної влади

На Волині правоохоронці затримали чоловіка, який «пропонував» послуги працевлаштування в органах державної влади. Зловмисника затримали під час одержання коштів. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна. Про це повідомляється Сектор комунікації поліції  Волинської області.

“Сьогодні слідчі детективи поліції  Волині у співпраці із співробітниками управління  стратегічних розслідувань  під  процесуальним керівництвом прокуратури викрили жителя Луцька, котрий шляхом обману заволодів 200 тис. доларів США іншого волинянина. Таку суму грошей зловмисник видурив у потерпілого під приводом сприяння у призначенні його нібито на посаду у Кабінет Міністрів України. Зловмисника затримали під час одержання коштів”, – йдеться у повідомленні.

За цим  фактом триває досудове  розслідування, розпочате за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України. Йдеться  про шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах. 

Вирішується  питання щодо затримання зловмисника у порядку ст. 208 КПК України. Після оголошення йому про підозру у вчиненні особливо тяжкого злочину, вирішуватиметься питання про обрання міри запобіжного заходу.

Санкція статті  передбачає від п’яти до дванадцяти років позбавлення волі із конфіскацією  майна. 

Триває слідство.

Поділитись