На Вінниччині збудують завод з переробки кукурудзи

На Вінниччині збудують завод з переробки кукурудзи

Стало відомо, що на Вінниччині інвестори розпочинають будівництво заводу з переробки кукурудзи потужністю 100 тис. т/рік та вартістю $14 млн.

В селищі Демківці Тростянецького району розгортається масштабний інвестиційний проект з будівництва заводу «Дакса Бунге Україна». Це буде перший завод такої потужності в Україні.

Як повідомляє прес-служба Вінницької ОДА, на заводі планують встановити сучасну лінію італійського виробництва, насамперед – до кінця 2019 р. планують спорудити логістичний комплекс, який вже цієї осені діятиме як елеватор. До осіннього сезону 2020 р., тобто до нового урожаю, інвестори планують повністю завершити будівництво виробничого комплексу потужністю 300 т переробки кукурудзи на день ( 100 тис. т/рік).

Вінниччину обрали через тенденцію збільшення врожайності і розумного використання ресурсів агропромислового комплексу в регіоні. Зазначається, що для переробки потрібно зерно кукурудзи твердих сортів, які вирощують сільгоспвиробники Вінниччини. Крім того, планують купувати сировину і з інших регіонів України.

На внутрішній ринок піде 20% готової продукції, 80% будуть експортувати по всьому світу. Висівки, продукти для пивного виробництва та сировина для виготовлення сухих сніданків будуть реалізовуватись в Україні.

Поділитись