На Вінниччині затримали злочинну групу іноземців

На Вінниччині затримали злочинну групу іноземців

Співробітники кримінальної поліції ГУНП Вінниччини, спільно з слідчими-детективами обласного главку поліції, Департаменту карного розшуку Національної поліції України під процесуальним керівництвом обласної прокуратури затримали п’ятьох учасників злочинного угрупування, які в березні цього року увірвались в будинок підприємця, зі зброї поранили господаря, зв’язали дружину, дідуся, двох дітей та забрали гроші.

Зловмисників затримали бійці спецпідрозділу КОРД Вінниччини. Наразі з затриманими працюють слідчі, повідомляє Відділ комунікації поліції.

У відомстві розповіли, що 24 березня до поліції надійшло повідомлення від 49-річного жителя села Кам’яногірка про те, що близько пів на дев’яту годину вечора невідомі озброєні особи вчинили розбійний напад на його родину. За словами заявника, чоловіки в балаклавах увірвались в його будинок та почали вимагати гроші. Один з нападників вистрілив господарю будинку в ногу, аби він не чинив супротиву. Зрозумівши, що родина не скаже, де сховані заощадження, зловмисники зайнялися їх пошуком. При цьому нападники зв’язали дружину власника будинку, дідуся та двох дітей. Не витримавши знущань, дідусь віддав зловмисникам 12 000 гривень. Тікаючи з місця вчинення злочину, вони забрали мобільний телефон дитини.

Як зазначивначальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко, осіб, причетних до цього злочину, поліцейські встановили одразу, і протягом трьох місяців вживали оперативні та розшукові заходи, спрямовані на їх затримання. На місці події були проведені першочергові слідчі дії, вилучені речові докази, встановлено коло спілкування потерпілих, опитані сусіди та односельці. 12 червня у Іллінецькому районі один з підозрюваних був затриманий. Ним виявися 41-річний раніше судимий за хуліганство місцевий житель. Одночасно у Дніпрі оперативники вінницької поліції спільно з місцевими колегами, затримали двох його спільників, віком 23 років. Ще двох нападників 24 та 25 років затримали у Запоріжжі. Четверо з затриманих – громадяни Молдови.

Затриманим оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій). За це їм загрожує до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.
13 червня усім учасникам злочинної групи судом обраний запобіжний захід – тримання під вартою. Одному з них з можливістю внесення застави в сумі 168 тисяч гривень.

Поділитись