На українського олігарха Ігоря Коломойського порушили кримінальну справу

На українського олігарха Ігоря Коломойського порушили кримінальну справу

У Росії його підозрюють в створенні злочинного співтовариства.

Мова йде про давній скандал, пов’язаний з компанією «Татнефть». У 90-х вона брала участь у створенні української компанії «Укртатнафта», але дев’яності закінчилися, а в 2007 році вона перейшла до Ігоря Коломойського. Татарстанські слідчі несподівано вирішили глибше покопатися в історії цього конфлікту і чудесним чином натрапили на злочин.

На думку слідства, в грудні 2006 року Коломойський разом з іншими великими українськими підприємцями – Геннадієм Боголюбовим, Олександром Ярославським і Павлом Овчаренком створили злочинне співтовариство, щоб красти нафту. Бізнесмени досягли своєї мети вже на наступний рік, – як вважають слідчі, Коломойський і Ко нагріли «Татнефть» на 4 млрд доларів.

Схема була проста: «Укртатнафта» отримала велику партію нафти, а потім «банда Коломойського» усунула від роботи менеджерів і акціонерів з боку Татарстану. Нафта ж залишили собі.

27 липня в Головному отже управлінні МВС по Республіці Татарстан порушили кримінальну справу за статтею «Організація злочинного співтовариства». Ігорю Валерійовичу може загрожувати до 20 років в’язниці, але щось підказує, що на лаві підсудних його точно не буде.

Поділитись