На Тернопільщині шахраї обдурили громадян на суму близько 4 млн грн

На Тернопільщині шахраї обдурили громадян на суму близько 4 млн грн

Прокуратура проситиме про залишення під вартою шахраїв, які обдурили громадян на суму близько 4 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.

“Прокуратура Тернопільської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 2,3,4 ст. 190 КК України щодо 2 жителів Тернопільщини та Львівщини у заволодінні чужим майном шляхом обману та зловживання довірою (шахрайстві), за попередньою змовою групою осіб, вчинене у великих та особливо великих розмірах. За даними досудового розслідування, 2 брати, впродовж 2018-2020 років, шляхом обману, заволоділи коштами громадян на суму близько 4 млн грн. Шахраї, зловживаючи довірою заможних громадян регіону, представляючись підприємцями у сфері заготівлі та збуту вторинної сировини, позичали у нових знайомих гроші для ведення бізнесу. Спочатку вони віддавали обумовлену суму, а далі, отримуючи більші кошти, привласнювали їх. Станом на даний час, вже понад 20 громадян звернулись до правоохоронців із заявами про шахрайські дії фігурантів”, – йдеться у повідомленні.

Зважаючи на завершення дії попередньо застосованого запобіжного заходу, прокурор у кримінальному провадженні звернувся до суду із клопотанням про продовження строку тримання під вартою шахраям.

Зазаначається, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Поділитись