На Сумщині судитимуть трьох переправників нелегалів через кордон

На Сумщині судитимуть трьох переправників нелегалів через кордон

На Сумщині судитимуть трьох переправників нелегалів через кордон. До складу угрупування увійшли подружжя з  Сумського району та житель Краснопільщини. Їх виявили та затримали ще в літку працівники поліції та прикордонної служби. Розпочате кримінальне провадження.

Як передає ВК ГУНП у Сумській області, в літку,  в ході проведення оперативно-розшукових заході, направлених на виявлення та перекриття каналів нелегальної міграції, працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми отримали інформацію про групу осіб, які допомагали мігрантам незаконно перетнути державний кордон України з Росією.

«Нами була проведена низка слідчо-оперативних заходів, спрямованих викриття зловмисників, – розповідає Володимир Кравченко, т.в.о. начальника відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП області. –  Було встановлені всі члени злочинного угрупування, які займались такою протиправною діяльністю  з початку 2018 року. Діяли вони за чітко розподіленими ролями. Одні підшукували потенційних «клієнтів», інші займались безпосередньою організацією, наданням місць тимчасового перебування, переправленням та супроводженням іноземців під час незаконного перетину державного кордону України з Росією. Сума грошової винагороди за їх послуги коливалась від 500 до 700 доларів США. Таким чином ми фактично перекрили канал нелегальної міграції».

Всім зловмисникам повідомлено про підозру за ознаками ч.3 ст.332 Кримінального кодексу України «Незаконне переправлення особи через державний кордон України, керівництво такими діями та сприяння їх вчиненню шляхом надання порад та вказівок, вчинені організованою групою та з корисливих мотивів».

Дане кримінальне провадження вже скеровано до суду. Зловмисникам загрожує до дев’яти років позбавлення волі.

Поділитись