На сайт Зеленського за тиждень скоїли три кібератаки

На сайт Зеленського за тиждень скоїли три кібератаки

З 5 по 11 серпня було зафіксовано та заблоковано 3 DDoS-атаки на веб-ресурси Офісу президента України Володимира Зеленського.

Відповідну інформацію щодо захисту державних інформаційних ресурсів у період з 3 по 11 серпня 2020 року оприлюднила Держслужба спеціального зв’язку та захисту інформації України.

«Система кіберзахисту державних інформаційних ресурсів та об’єктів критичної інфраструктури на об’єктах моніторингу зафіксувала 64960 підозрілих подій, що на 34% менше, ніж попереднього тижня. Переважна більшість зафіксованих підозрілих подій стосується спроб мережевого сканування (84%) та застосування нестандартних протоколів (14%)», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що система захищеного доступу держорганів до мережі Інтернет заблокувала 417 965 різних видів атак, переважна більшість — це мережеві атаки прикладного рівня (99%).

«Також заблоковано 3 DDoS-атаки, переважна більшість – на веб-ресурси Офісу президента України. Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA у цей період зареєструвала та опрацювала 1227 кіберінцидентів, що на 63% менше, ніж попереднього тижня», – вказує пресслужба.

Окрім того, переважна більшість опрацьованих інцидентів належить доменній зоні UACOM (близько 99%). Основна кількість інцидентів стосується розповсюдження ШПЗ (98% від загальної кількості).

Поділитись